Bahan-bahan
2 ½ cawan susu penuh krim coklat
2 ½ cawan serbuk krim coffeemate
1 paket kecil biskut oreo
Cara membuatnya
1. Masukkan susu coklat dan serbuk krim ke dalam pengisar dan kisar sehingga lima minit.
2. Masukkan dua hingga tiga keping biskut oreo (dengan krimnya sekali) dan kisar lagi hingga sebati.
3. Masukkan adunan dalam bekas dan sejukkan dalam bahagian dingin beku lebih kurang dua jam atau sebelum membeku.
4. Keluarkan sekali lagi, patah-patahkan biskut selebihnya dan campurkan ke dalam aiskrim dan
tabur sedikit untuk topping.
5. Masukkan ke dalam peti sejuk beku semalaman. Sedia untuk dihidang.
balik kang nak cuba la..kacang ja ni...sebelah mata pon bleh buat...hahahah poyo kan...
kalau menjadi aku share kat uolllsss yer...
resepi dari PAMA
wahh...ari nie dr td layan resepi ais krim hihiu...kena buat nie hehee
ReplyDeletekena try ni...esok amoy br nak try...sebb resepi dia senang sangat...
ReplyDelete